2010. július 31., szombat

A népek

Ha nem tudnám hol vagyok azt mondanám Kínában. Vagy Indiában. Vagy legalábbis valahol Ázsiában, ezek a keleti csávók olyan egyformák, na. Amennyit eddig láttam belőle kábé olyan mint bármelyik angolszász állam, csak feketék helyett ázsiaiakkal van tele, egyáltalán nem túlzok ha azt mondom hogy minden második ember ázsiai. Valami félelmetes mennyiségű kínai, japán, thai, indiai, stb. van itt, várom a pillanatot, mikor ezek egyszer fellázadnak azt kikiáltanak valami népköztársaságot. Habár ez nem igaz, rohadtul jól érzik magukat, tetszik nekik a kapitalizmus, holt biztos hogy egyik se megy többé haza a csirkék közé aludni. Amúgy el nem tudom képzelni, hogy a rákba kaptak ennyien vízumot, meg főleg hogy minek. Hacsak nem itt születtek, de azt meg nem hiszem. Na mindegy, ha már itt vannak át is vették az irányítást, minden boltban ők az eladók (basszus vannak koreai boltok, angolul semmi nincs a termékre írva, simán lehet ott szárított tacskó is), mindenhol ők főznek, a busz tele van velük, meg az egyik egyetemen is csomót láttunk. Hirtelen nem is tudom egy igazi ausztrál mit dolgozik, biztos ül egy irodában és ezeket csicskáztatja ha van esze. Vagy ingatlanügynök.
Namost ha valaki azt hinné, hogy problémám van az ázsiaiakkal, hát nem, végülis semmi bajom velük, legtöbbjük fiatal, mindenki nagyon segítőkész, és érdekes angolul is meg tudnak tanulni, talán csak a magyar nehéz nekik.
Valakitől azt hallottam vagy olvastam hogy az Ozzik igénytelenek, meg nem lehet értelmes ruhákat kapni, satöbbi. Ez szerintem nem igaz, mindenféle bevándorlót is beleértve elég korrektül öltözködnek, normálisan viselkednek (kivéve egy gyagyás indiai a buszon), mindegyik megkérdezi hogy vagy, a buszon köszönnek a sofőrnek. És boldogok, hülyére keresik magukat és pont nem érdekli őket hogy 10 dollár (2000Ft) egy ebéd vagy 4 dollár egy espresso. Mondjuk ehetnének valami normális kaját is, de erről majd később...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...