2012. június 24., vasárnap

A nap képe: Tél az óceánparton – időjárás infókkal

Ahogy Európában kitört a nyár, itt Ausztráliában beköszöntött a tél. Azért itt nem olyan komoly a tél, mint otthon, de ezen a télen eddig jóval több eső esett, mint amit az előző két évben megszoktunk. Az utóbbi pár napban viszont nagyon szép idő volt, és ma ezt ki is használtuk, lementünk City Beachre barbeque-zni, azaz húst sütni. Míg nyáron szinte mindig várni kell a sütőhelyekre, ma rajtunk kívül senki nem gondolta úgy, hogy kint eszik a parton, pedig ilyen kilátással még a vasárnapi ebéd is finomabb.



Pont a héten kérdezte valaki, hogy milyen itt az idő télen, szóval pár szóban erről. Télnek hívják, de az adott napi időjárástól függően inkább olyan, mint az otthoni tavasz vagy ősz. Téli kabátunk nincs itt, csak bőrdzseki (Attila azt sem hordja), azért kell pár melegebb ruhadarab, de nem kell túlzásba vinni. Nekem van egy pár téli csizmám, de idén még nem vettem elő. A valaha mért legalacsonyabb hőmérséklet a Wikipedia tanúsága szerint -0,7C volt. A héten két reggel is 2 fok volt (ez szokatlanul hideg), viszont ragyogó napsütés. Akit bővebben érdekel az időjárás, az a Weatherzone oldalán tájékozódhat.

Mivel az óceán csak kisebb mértékben hűl le, télen is lehet neoprén ruhában szörfözni (ilyenkor a hullámok is nagyobbak, mint nyáron), a bátrabbak pedig neoprén ruha nélkül is megmártóznak, ma is láttunk ilyeneket.

A tél az irodákban szerintem sokkal jobb, mint a nyár, mert nem nyomatják a légkondit, viszont a házakkal már lehetnek gondok. Itt általában nincs fűtés, csak a légkondival lehet fűteni, ami viszont addig melegít, amíg megy, utána pedig mintha elvágták volna. Mostani lakásunk a földszinten van, és a szigetelés sem az igazi, a padló például nagyon hideg, és így az egész lakás egy jégveremhez hasonlít a hidegebb napokon.

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    H.Attila vagyok Pilisvörösvárról,blogotok lelkes követője.Szeretném megkérdezni,hogy hol tehetnék fel egy-két kérdést Nektek ausztráliai élettel,munkával kapcsolatban?
    Előre is köszönöm válaszotokat,
    szép napot!
    Attila(holloat@gmail.com)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...