2010. augusztus 3., kedd

Az első hét

Na mivel kicsit csapongtunk a témák között, szerintem érdemes kicsit összefoglalni mi történt vagy mi nem történt velünk az első héten. Sok minden már elhangzott, úgyhogy bocsi ha sokat ismételnék.
Szóval egy kellemesnek mondható 24 órás út után hétfő hajnali 1 körül landolt velünk a Qantas gépe. Sokat tudtunk aludni, hála a magammal vitt szereknek, amikor ébren voltunk akkor ettünk vagy filmet néztünk, egy perccel sem tűnt többnek 6 óránál az egész (volt már hogy Szekszárdra is ennyi idő alatt jutottam el díjnyertes vasutunk jóvoltából, pedig az csak 150km).

A reptéren várt minket egy sofőr akinél az ideiglenes apartmanunk kulcsai is voltak, el is vitt minket oda, fürdés, alvás. A hely egész korrekt volt, raktak kaját a hűtőbe, úgyhogy két napig nem volt gondunk, max a hideggel, mert éjszaka azért tél van csak erről itt nem vesznek tudomást, nincs szigetelés meg rendes fűtés és többnyire vastag takaró sem.

Na innentől 3 napig csak lakásokat néztünk, vagy 7-8-at biztos, egyik retkesebb volt mint a másik, meg a hirdetéssel ellentétben még nem is lehetett volna beköltözni, de azért találtunk egy jónak tűnőt, péntekre meg is volt, csak egy laza fél millát kellett kapásból otthagyni az ügynökségen. Jól jött az az otthagyott ötvenes amit találtam első nap egy automatában...

Közben azért ment másra is a menyasszonypénzből, a mobiltelefon meg a mobilinternet története megérne egy külön posztot is, talán meg is írom egyszer, nem voltak ingyé, na. A bankszámlanyitás viszont tök simán ment, elég szimpatikus mutatványokat lehet vele végezni a netbankon, sőt ma már a kártyáinkat is megkaptuk, úgyhogy már megyünk is minden kirakathoz stoppolni a portékát mint egyszerű Raiffeisen család a Váci utcán.

Péntek-szombat kipucoltuk a lakást nagyjából, mert az előttünk lévő feltehetően rizszabáló népek jelentős dzsuvát hagytak maguk után, amit a bejáráskor annyira nem vettünk észre. De mindegy, most már lakható a cucc és még a padlóról is enni lehet. Vasárnap elhoztuk a maradék cuccunkat, aztán elmentünk Fremantle-be, ami kábé Perth üdülővárosa, mint mondjuk Pestnek Siófok, csak közelebb. Amúgy az óceánparton van, csak 15km de busszal kábé egy óra, van piac, strand meg rengeteg kajálda, szóval hétvégén csomóan jönnek ide lazulni. Kicsit megáztattuk a lábunkat az óceánban, de többen fürödtek is. Télen. Mondjuk kb 18 fok volt a víz, meg vagy 30 a levegő, még én is gondolkodtam rajta, egy percig biztos bírnám. A homokos part melletti füves-játszóteres részre meg kitelepülnek a családok azt piknikeznek. Vettünk itt csomó mindent, mert olcsóbb mint Perthben, ha lenne kocsink egy heti kaját bepakolnék minden vasárnap.

Ennyi volt az első hét, a neheze csak most jön, Berni már dolgozik, én meg elkezdtem keresgélni, holnap megyek is egy fejvadászhoz, jó lenne minél előbb pénzt keresni mert drága a sör...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...