2010. augusztus 12., csütörtök

Fremantle

Első vasárnapunkon ellátogattunk Fremantle-ba, ami egy kikötőváros Perthtől 19 km-re délnyugatra. Az idő nyárias volt, és Fremantle tele volt emberrel, tiszta mediterrán üdülőváros hangulata volt.




Hungry Jack's. A designból felismerhető, hogy ez az itteni Burger King. A név onnan jön, hogy amikor a Burger King Ausztráliába akart jönni, a név már foglalt volt, egy gyorséttermet hívtak így Adelaidben. A franchise tulajdonosát Jacknek hívták, aki nem akart megválni a Burger King névtől, így a lánc nagy kreativitással Jack-ről nevezte el az láncot.
Fremantle-nek híres a piaca, így mi is meglátogattuk. Itt tényleg minden olcsó a helyi viszonyokhoz képest. Meg kell igaz jegyezni, hogy sok a kínai eladó.
Mivel a Fremantle-i piac nagyon megtetszett, kinéztünk egy hozzánk közel található piacot Subiaco városrészben, ami közvetlenül Perth üzleti negyede mellett található, és meg is látogattuk múlt szombaton. Na ez a Fremantle-i piac szöges ellentéte. Farmer's Marketnak hívják, és tényleg csak ausztrál farmerek árulják termékeiket, kb. a bolti ár másfélszereséért. Na hát inkább a közeli szupermarketben vásároltunk.

Visszatérve a Fremantle-i piachoz: volt német Bratwurst sütöde. Meg kell vallanom, eddig ez volt a legfinomabb kaja, amit itt ettem, finom sült hagymával és savanyú káposztával.
Mint mindenhol máshol, itt is óriási parkok vannak.
Egy kép a Borsodis kollégáknak. :)
Az egyik kikötő.


Itt vannak külön "Dogs allowed" strandok, ide lehet kutyusokkal jönni. Nekik nem hideg a víz, középen épp két kutyus úszik.




A víz azért friss, a net szerint ilyenkor 18 fokos szokott lenni.
Viszont a Fremantle-i strandokon sajnos sok a seaweed. Bocsi, nem jut eszembe, mi magyarul. A Sztaki szerint hínár, de szerintem az más (legalábbis a Balcsiban tuti).
Egy másik strand, ez már csak embereknek.
És a strand mellett természetesen már megint park van. Szerintem nyáron hasznos, nem kell a homokban feküdni.
Összességében nagyon tetszett Fremantle, tuti megyünk még!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...