2010. augusztus 21., szombat

Magyar vizsla piknik

Múlt vasárnap, amikor felkeltem, Attila annyit mondott, hogy 10-re legyek kész, mert megyünk valahova. Meglepi volt, nem akarta elárulni, hogy hova megyünk. Rövid buszos utazás, és némi gyaloglás után elértünk egy parkba a Swan folyó partján, ahol az ausztrál átlaghoz képest feltűnően sok magyar vizsla volt. :)
Mint utóbb kiderült, Attila megtalálta a Nyugat Ausztráliai Vizsla Klubot a neten (
http://web.mac.com/vizslawa/vizslaperth/Home.html), és a szokásos negyedéves piknikük közül a téli pont múlt vasárnapra esett. Amikor odaértünk, persze megkérdezték, hogy melyik a mi kutyánk. Mondtuk, hogy hát mi csak nézelődni jöttünk. Rögtön elkezdték magyarázni, hogy ezek "Hungarian vizsla"-k. Mi meg mondtuk, hogy mi meg magyarok vagyunk :) és nekem a magyar vizsla a kedvenc kutyám, ezért jöttünk őket megnézni. Különben a vizslát vizslának hívják, de ezen már nem lepődtem meg, miután tavaly genfi utazásunkra készülvén ráakadtunk a "Magyar Vizsla Club der Schweiz"-ra (http://www.vizslaclub.ch).
Összesen 12 vizsla kutyus volt, akik futkostak, birkóztak, és úsztak a folyóban. Különben két hetente tartanak játékdélutánt, és negyedévente van piknik, ami végülis egy játékdélelőtt, majd utána a gazdik elfogyasztják a parkban az otthonról hozott ennivalót. Szóval ahhoz képest, hogy meg voltam ijedve, hogy mikor látok legközelebb vizslát, elég sok vizsla van a környéken, és két hetente meg is lehet őket nézni.




1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó :D
    Persze az gondoltam, hogy van máshol is vizsla, de hogy még a nevét is megtartják...
    Puszi Nektek!
    Melinda

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...