2011. október 16., vasárnap

Költözés

Úgy nézem két hónapja volt az utolsó bejegyzés egy három hónapja történt eseményről, erre nincs mentség, valóban szánalmas. Kifogásnak tudnám felhozni, hogy nem történt semmi, illetve hogy iszonyat lusták vagyunk. Ez így mondjuk nem igaz (mármint a mondat első fele), ha nagyon akarom azért volt két említésre méltó esemény, és igen, most az egyikről lesz szó.

Lelkes (és/vagy unatkozó) olvasóinknak még talán rémlik, hogy milyen lóhalálában kellett lakást keresni mikor idejöttünk, konkrétan volt rá 3-4 napunk, olyan is lett. Erre persze csak később jöttünk rá, mikor láttuk, hogy a májer kanadaiak kevesebbért lényegesen jobb lakásokat találtak. Persze az elején még minden szép volt, jól megközelíthető helyen volt, örültünk a mosogatógépnek és a ruhaszárítónak is, ilyenek nekünk addig nem voltak, de hogy ezentúl mindig lesznek az hétszentség. Aztán egy év után mégis úgy éreztünk, hogy talán lépni kéne. Volt pár idegesítő dolog, például rendszeresen elromló lift (8. emelet, talán érthető a nyavalygás), vagy ha működött akkor egész nap azt hallgattuk a szobában mert mellettünk volt. Vagy az iszonyatos zaj még éjjel is, ez valami alap zümmögés volt, csak gondolom hogy a környező épületek szellőzésének aggregált közös többszöröse lehetett. Meg néhány kamu tűzriadó hajnalban és volt még egy beázás is. Majd ráadásnak jött a levél az ügynöktől, hogy szívesen emelnének a lakbéren, gondolom céltartalékot képezni a lift állagmegőrzésére, de azóta nem hordok bicskát a zsebemben mert folyamatosan kinyílik. Ez persze nem igaz, valójában abban a pillanatban egy paci nemiszervét kívántam elhelyezni az ügynök és/vagy a tulajdonos hátsó felében.

Szóval elkezdtünk nézelődni, de valahogy a kínálat nem volt az igazi, úgyhogy hónapokig nem történt semmi. Aztán derült égből az egyik kanadai srácot otthon előléptették, úgy döntöttek hogy hazamennek, az albérletük pedig így megüresedik. A lakásban már voltunk párszor, tudtuk tehát hogy elég fasza, legalábbis jobb mint a miénk. Le is csaptunk a lehetőségre, lezsíroztuk az ügynökükkel, hogy nem hirdeti meg, hanem mi átvesszük ugyanannyiért. Így is történt, bár talán ezt volt a legegyszerűbb elintézni, mert ugye tudjuk, hogy itt csak a lakást kapja az ember, azon kívül mindennek a bekötését (meg a régi helyen a kikötését) a bérlőnek kell rendezni. Ez persze neked extra költség, ami a szolgáltatónak mondjuk két kattintás, de mindegy. Belefutottam megint az internet bekötés problémába is, ebbe nem mennék bele mert én azóta sem értem, hogy tudnak ezek a cégek (az itteni Matáv meg UPC) egyáltalán fennmaradni ilyen árakkal meg hozzáállással. Például hazajöttem fél napra a melóból, merthogy jönnek bekötni, azt nem jöttek, utána telefonáltam 3 ügyfélszolgálattal egy órát anélkül, hogy megtudtam volna hogy miért nem. Ez volt augusztus elején, azóta azért rendeződtek a dolgok.

Na de milyen is a lakás? Sajnos fényképeket még nem csináltunk, most nem is fogunk, mert éppen nincs nagy rend. Van egy légtérben előszoba, konyha, nappali, külön meg a hálószoba, a fürdő és a gardróbszoba (ha így hívják), olyan 50nm-re becsülöm, plusz a rohadt nagy terasz, mert földszinten vagyunk. A berendezést diszkont áron megvettük az előző lakóktól, összvissz egy konyhai polcot meg egy matracot vettünk hozzá, így ami van pont elég, de nem zsúfolt, rengeteg hely van. Meg is van minden ami kell, ennél jobban a konyhát például fel sem lehetne szerelni, van iszonyatosan nagy hűtő (60 üveg sör csak a harmadát foglalta el), nagy mikró, sütő, szagelszívó, kétrészes mosogatógép (de minek?), szekrény, bortartó, stb.

A nappaliban csak egy L alakú kanapé, egy fotel, egy lcd tévé meg egy kávéasztal van (nem dohányzunk, tehát nem dohányzóasztal). A szoba még ennél is puritánabb, egy ágy , két éjjeliszekrény, meg egy kis szekrény, ennyi. A gardrób szuper, végre elférnek a ruhák, a bőröndök, meg a többi vacak. Illetve a teraszhoz van még egy komplett szett bútorunk, nyugágyak, ilyesmi. A fürdő meg olyan mint általában.

De ez csak a lakás, az épületnek még rengeteg előnye van. Egész pontosan 5: szauna, konditerem, medence, jacuzzi, barbeque. Na ezeket használhatjuk amennyit akarjuk, feltéve ha működnek, ami mondjuk a jacuzzira nem jellemző, hogy dögöljön meg akinek karban kéne tartani. Ja meg jó helyen is van az épület, végre nem kell átvágni a városon ha megyünk a partra. Mondjuk melóba eljutni kicsit hosszabb idő, de mindegy. Zárásként két kép a medence - jacuzzi - barbecue részről, illetve egy a mellettünk lévő szép parkból, háttérben az objektum.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...