2013. március 27., szerda

A nap képe: Gili Air, Indonézia

Idei húsvéti szünetünket az aprócska Gili Air szigetén töltjük. A három pici Gili sziget (Trawangan, Meno és Air) Bali keleti szomszédja, Lombok partjainál helyezkednek el. Mi múlt péntek este repültünk Perth-ből Balira, majd szombat reggel Baliról jöttünk tovább komppal.

A szigetek nagyon nyugisak: nincs se autó, se motor, sőt még aszfaltos út sem. Aki nem szeret gyalogolni, az póni-taxival is közlekedhet. A szigetet úgy másfél óra alatt lehet körbegyalogolni.

Nem is lehet itt sok mindent csinálni, csak búvárkodni (vagy nagyon sokat pihenni). Mi napi kétszer merülünk, közte pedig sznorkeling, szóval estére általában hulla fáradtak vagyunk. A búvárkodás olcsó, a víz 30 fokos, rengeteg-féle hal van, a kaja finom és olcsó, csak a masszázs drágább picit, mint Balin. Szóval nagyon jól érezzük magunkat.

4 megjegyzés:

  1. Csodálatos hely lehet! Nincs autó, nincs gyár, nincs füst, nincs zaj. Igazi földi paradicsom!

    VálaszTörlés
  2. Azért a szabad tüdővel merülésnél nagyon vigyázzatok!!! Egyszerűnek látszik, pedig nagyon kemény és veszélyes dolog!Én néha alig értem fel a felszínre! Örülnék, ha csak palackkal merülnétek.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a kommentet nem igazán tudom értelmezni. Mondtam már ezerszer, hogy ne képzelõdjetek. Aztán elkezditek magatokat hergelni, és a végén az én hibám lesz, hogy halálra izguljátok magatokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést, hogy izgulunk a lányunkért és a vőnkért, lelendő unokáink szüleiért!!! Majd megtudod, ha oda kerülsz!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...