2010. szeptember 30., csütörtök

Geraldton

Mint már Attila említette, szeptember 27-én a királynő szülinapját ünnepeltük, és a hosszú hétvégét kihasználtuk egy kisebb kirándulásra. Egyébként egyedül Nyugat-Ausztrália ünnepel ilyenkor, a többi ausztrál államban június második hétfőjén ünnepelnek (Nyugat-Ausztrália az alapítását ünnepli június első hétfőjén, ezért választották inkább a szeptember végi, október eleji dátumot). A királynő szülinapja egyébként április 21-én van.

Azért mentünk északra, mert itt még csak tavasz eleje van, és előre nem tudhattuk, hogy idén rekord meleg lesz a tavasz. Délen mindig pár fokkal hidegebb van, mint Perthben, ezért esett a választás északra. Gyönyörű idő volt egész hétvégén, felhőt nem lehetett látni. Viszont Geraldton és környéke nagyon szeles, tehát azért annyira nem volt melegünk (legalábbis nekem).

Én egy mediterrán jellegű kisvárosra számítottam, de sajnos maga a város nem nagy szám, még hangulatos kis sétálóutca sincs. A tengerpart azonban tényleg gyönyörű, és a szeles idő kedvez a szörfösöknek, főleg a kite-osoknak.


A közvetlen tengerpart szépen ki van építve, a játszóterek mellett a felnőttek edzhetnek az ingyenes kondi-gépeken:

A városban egy kisebb dombon található a HMAS Sydney emlékmű. A HMAS Sydney nevű hajó, mely épp győztes csaták után tért haza a Földközi tengerről, 1941-ben Geraldton partjaitól nem messze találkozott a Kormoran nevű német hadihajóval, mely holland kereskedőhajónak álcázta magát. A találkozásból csata lett, mely következtében mindkét hajó elsüllyedt. A roncsokat 2008-ban találták meg. A HMAS Sydney emlékmű kupoláját alkotó 645 sirály a 645 odaveszett embert jelképezi.

Utolsó napunkon pár órát a helyi élményfürdőben töltöttünk. Nem olyan komolynak kell elképzelni, mint az otthoniakat, de jól esett végre kicsit szaunázni. Ami meglepő volt, hogy kettőnknek a jegy összesen 15 dollárba került, ami kb. 3.000 forint. Ez itteni mértékkel nézve szinte semmi.
Azért voltunk egy nagyon érdekes kiránduláson is, míg Geraldtonban voltunk, de erről majd a következő bejegyzésben írok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...