2012. november 28., szerda

A nap képe: Kagyló tojásrakás közben

Szombaton búvárkodni voltunk, és találkoztam egy érdekes élőlénnyel. Egy kb. 20 cm hosszú kagyló, teste a vázán kívül, és még volt egy nagy kék rész is, mintha valami óriási nyelv lett volna. Sajnos nem nagyon értek a víz alatti élőlényekhez, ezért a merülés befejeztével meg szoktam kérdezni a hajón lévő tapasztaltabb búvárokat, hogy mi is az, amit láttam.
A kapitány rögtön mondta is, hogy a kagyló valószínű épp tojást rakott, és hogy mennyire jó kép, rakjam fel a Facebook oldalára. Így is tettem, mire egy másik búvár írt, hogy ez bizony egy "Southern Baler" nevű kagyló, és tényleg épp tojást rak. Egy ilyet látni akkora kuriózumnak számít, hogy rögtön engedélyt is kért, hogy feltegye a képet a honlapjára. És így történt, hogy életemben először egy fényképem megjelent egy nem általam szerkesztett honlapon. Akit érdekel, megtekinthető az egyébként nagyon informatív Howie's Scuba honlapon, kb. az oldal harmadánál.

2 megjegyzés:

  1. Bernikém! Ez a kép fantasztikusan jó!!! Ezt a pillanatot elkapni nem semmi.A természetfotósok gy ilyen felvételért nagyon sok napot merülnek. Egy profi fotós ezért nagy pénzt kapna, mert Ő tudná, hogy mihez kezdjen vele.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...