2010. október 29., péntek

Első "vidéki" ügyfél

A könyvvizsgálói munkához hozzátartozik, hogy nem minden ügyfél Budapesten / Perthben van, így aztán a könyvvizsgálónak néha vidékre is kell mennie. Eddig munkából kifolyólag Mátészalkán voltam a legmesszebb; Magyarországon ennél messzebb már tényleg nehéz eljutni. Hát itt kicsit mások a viszonyok. Otthon az első év alatt sokat jártam leltározni, ami úgy működik, hogy kapunk egy bérelt autót, és elmegyünk vidékre. Itt sokszor repülővel kell menni leltározni.

Még annyit kell tudni az itteni KPMG-ről, hogy sokkal több mindent csinál, mint otthon, így pl. viszonylag gyakran lehet menni "secondmentre", amikor is az éppen szabad munkaerőt kikölcsönzik 2-3 hétre egy cégnek könyvelni, vagy éppen auditra felkészülni. Ez szerintem elég jó lehetőség arra, hogy az ember kicsit mást is lásson, mint a saját munkája.

Így történt, hogy a secondmentem alatt most secondmentre megyek, ami kicsit viccesen hangzik, de így van. A Brisbane-i KPMG csinál egy internal audit munkát Új Kaledóniában, és ezen fogok részt venni a következő 3 hétben. És hogy hol is van Új Kaledónia? Hát nem Ausztrália része... 5.000 km-re van Perthtől, szóval még itteni viszonylatban is messzinek számít:


És hogy miért éppen rám esett a választás? Új Kaledónia a Francia Köztársaság része, így az EU tagállam lakóinak pár napig tart a munkavégzést lehetővé tevő vízum elintézése, míg másoknak 4-5 hétbe. A másik feltétel a francia nyelvtudás volt, mivel az ügyfélnél alig beszélnek angolul. Hát majd ezt is megoldom valahogy...

Holnap reggel indulok, és 3 hét múlva jövök haza. Igazság szerint már másfél hónapja tudom, hogy valószínűleg megyek, de már háromszor elhalasztották, úgyhogy a végén már nem is nagyon hittem benne, hogy tényleg megyek. A munka megszervezéséről inkább ne is beszéljünk, hát kicsit kaotikusra sikerült. Egy hete lett lefoglalva a repjegyem, de a vízumot most kedden kezdték el intézni. Nem lett meg, így az első két nap a szállodából kell majd dolgoznom. Hát nem hiszem, hogy a tengerparti szállodában túl hatékony leszek, de maguknak köszönjék.

Az egyetlen rossz dolog az egészben, hogy Attila sajnos itthon marad. A legtöbb idő, amit az elmúlt 6 évben egy huzamban külön töltöttünk, egy hét volt. Szóval nem lesz egyszerű... De remélem annyi haszna lesz az útnak, hogy végre lesz majd miről írni a blogban. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...