2010. október 10., vasárnap

Legyek

Először 3 hete tűnt fel, hogy valami nem stimmel, mikor éppen fociztam lent a parkban. Nagy volt a hajtás, de nem a lelkesedés miatt, hanem mert nem lehetett megállni egy pillanatra sem. Akkor ugyanis egyből legyek tucatjai vetették magukat az emberre. Na most ezek nem békés magyar házilegyek amik néha rászállnak a rántotthúsra, hanem rohadt agresszív kis dögök, rárepülnek mindenre ami mozog. Hadonászhatsz amennyit akarsz, nem hagynak békén, mindenáron be akarnak jutni a szemedbe, a füledbe, a szádba. És rohadt sokan vannak, most már mindenhol, a város közepén is, meg lehet nézni egy buszmegállót, tiszta tesióra érzés ahogy mindenki kapálózik.
A tegnapi rottnest-i kiránduláson is majd megőrültünk, támadnak a biciklin, a strandon, még enni is csak a legszelesebb helyeken tudtunk. Talán még zavaróbb mint egy szúnyoginvázió, mert az inkább csak este veszélyes, ezek viszont non-stop. Állítólag az sem mindegy honnan fúj a szél, ha a tenger felől akkor kevesebb van, ha a szárazföld felől akkor viszont befújja őket a városba.


Úgyhogy kicsit utánanéztem, kiderült hogy ezek az úgynevezett bozótlegyek minden tavasszal (ami itt ugye szep-dec) elárasztják a környéket. Nagyon nincs ellenségük, ennyi béka a világon nincs, és csak akkor kezd csökkenni a populáció, mikor tavasz vége felé kikelnek a ganajtúró bogarak, amik megeszik a lárváikat. Illetve állítólag a 40 fokot már ők sem szeretik. Nem tudom lehet-e irtani ezeket, de hogy itt nem csinálják az biztos, gondolom mert a legyeknek is vannak jogaik. Egyébként azért olyan agresszívek, mert a nőstényeknek proteinre van szükségük a szaporodáshoz, amit mint már említettem az élőlények füléből, szeméből, szájából, izzadtságából próbálnak megszerezni.

Na szóval itt sem minden habostorta, aki nem élte még át ezt személyesen az el se tudja képzelni milyen rohadt idegesítő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...