2011. január 4., kedd

Déli túra

Már tíz perce azon gondolkozok hogy kezdjem, úgyhogy inkább csak csapjunk bele, mellesleg BUÉK minden kedvetlen olvasónknak! Szóval mikor odahaza, az első csillagszórók fényénél, a zselés-szaloncukros bejgli véletlenül beleesett a halászlébe (tudom, Petőfi elbújhat) akkor mi már bőven úton voltunk, megkezdtük tíz napos autós körutunkat az Ausztrália nevű kontinens délnyugati csücskében. Rájöttünk, hogy ez egy büdös nagy ország. Ránézésre kis területet jártunk be, de így is végül 3.171 km-t sikerült megtenni. A kocsi végülis túlélte, még a fogyasztás is lement 8 alá, habár a légkondi félúton megadta magát. Ez elég kellemetlen, errefelé a túlélést befolyásoló tényező tud lenni. Meg iszonyú dzsuvás lett, és mivel eső pár hónapig nem várható, komolyan gondolkozok rajta, hogy lemosatom. Az útvonal nagyjából így nézett ki, sok helyen jártunk, úgyhogy lesz még egy pár cikk a témában.
Így néz ki nagyban

Így meg közelebbről

Na de úgy kezdődött, hogy micsináljunk karácsonykor. Itthon maradni és nézni ahogy olvad az aszfalt nem túl nagy perspektíva, a keleti parton nem túl jó az idő, még áradások is vannak, északra meg már voltunk egyszer. Balin meg esős évszak van, ezért oda áprilisban megyünk (ezt muszáj volt). Viszont délen egész szép helyek vannak, az idő is jó, kellemes mediterrán éghajlat, induljunk. Vettünk sátrat, matracot, nagyjából kitaláltuk merre és 25-én reggel már otthon se voltunk.

Mindenhol kempingben aludtunk, ezekből egyébként rengeteg van, mert nagyon szeretnek lakókocsival utazgatni. Meg is telt mindegyik az ünnepek miatt, néhol nehezen találtunk helyet, vadkempinghez meg nem sok kedvünk volt. Mindegyik ahol voltunk egész korrekt volt, tulajdonképpen aludni és mosakodni megfelelt, mást meg úgyse csináltunk ott. Nem úgy a többiek, ezek mindenhol egyfolytában grilleznek, nem nagyon zavarta őket a mocsok némelyik tábori konyhában. Amúgy is néha elég igénytelenek itt a népek, nálam például az veri ki a biztosítékot, hogy amikor éppen nem papucsban, akkor csomóan mezítláb járnak, nemcsak a fűben vagy az utcán, hanem a boltban, vagy éppen a szanaszét hugyozott nyilvános vécében is. Nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is. Komoly pofon a higiéniának.
Azt még elmondanám, hogy jön össze a tíz nap. Ezek az elmaradottak azt csinálják, hogyha hétvégére esik egy ünnep, akkor a következő hétköznapot is odaadják, ha meg olyan elborult év van, hogy szombat-vasárnap a karácsony, akkor nincs mit tenni, hétfő-kedd is szünnap. Annyira meg végképp nem hülyék, hogy 3 napos munkahetet tartsanak, a fél ország bezár, kötelező szabi, azt mindenki húzzon el nyaralni. Halkan jegyzem meg hogy elseje meg szombatra esett... Ennyi lenne a bevezető, folytatása következik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...