2010. augusztus 14., szombat

Boltok

Megint nem sok történt a napokban, úgyhogy továbbra sem tudok túl érdekes témákkal szolgálni, folytatjuk tehát a „miket láttam és az miért jó/rossz” sorozatunkat, most éppen arról lesz szó, hogy hol lehet még elverni a pénzt, már ha van az embernek.

ÉlelmiszerTeszkó az nincs. Meg semmilyen más hipermarket se, a legnagyobb boltok akkorák mint nálunk egy nagyobb Spar. Van kábé 3 nagyobb lánc meg néhány kisebb sarki bolt, úgyhogy azt nem lehet mondani hogy megszakadnak a versenyben. Van konkrétan a Woolworths, a Coles meg az IGA nevezetű lánc azt kész. Valahol ez olcsóbb, valahol az, nem nagyon lehet sorrendet állítani köztük. Amúgy pár éve a Teszkó akart jönni, bármelyiket megvette volna, de nem adták. Ja állítólag keleten van pár száz Aldi még.
A Woolworths rémgagyi reklámokban hirdeti magáról, hogy ők a „Fresh food people” (Friss kaja emberek vagy mi), és tényleg nem láttam még romlott kaját. A másik kettőnek nemtom mi a jelmondata, de ők nem is reklámozzák magukat annyira, megvannak anélkül is. Gagyi dolgok nem nagyon vannak, mondjuk errefelé senki nem is akar 60 Ft-os sört venni.
Van viszont önkiszolgáló pénztár, kezdek is rájönni hogy működik, legtöbbször nyilván csak el kell húzni a vonalkód előtt a cuccot, a zöldség-gyümölcs szokott macerásabb lenni. Pörgés van ugyanis, ha pár másodpercig csak nézel hülyén akkor már hívja is a segítséget. Ja meg nem elég csak elhúzni, bele kell rakni egy zacskóba amivel meg súlyellenőrzést csinál és jelez ha szerinte nem annyi, azaz nem megy hogy az ember lemér 1 kiló banánt aztán suttyomban bepakol kettőt. Aztán lehet fizetni kártyával, papírpénzzel meg érmével, mindent felismer, soha nem dob vissza pénzt, csak a visszajárót. Na ilyenből van vagy 15 egy boltban, és még ha kicsit lassabb is mint egy profi pénztáros (azért van 1-2), mégis melyik Sparban van 15 pénztár?


Szesz
Az nem úgy van, hogy besétálunk az első sarki boltba páleszért. És nem azért mert a nagy valószínűséggel kínai boltos nem tudja mi az a pálesz. Itt külön boltok vannak erre, csak ott lehet piát kapni, és ott sem mindig egyenként, hanem a sört például csak 4-es, 6-os, 32-es stb. csomagolásban. Kis üveges/dobozos (0,33l vagy 0,375l) sörök vannak (na jó van pár 6 decis vagy ¾ literes), darabja 3-4$, szerencsére találtam valami holland import félliterest 2,5-ért. A borok normál üvegben vannak, 5$ a legolcsóbb, nincs kannás/tablettás kiszerelés. A tömények is 3-4-szer annyiba kerülnek, az akciós jéger cirka 40$. Ja és persze kizárt dolog hogy kiskorú vegyen piát.

Elektronika

Itt se gyilkolják egymást halálra, van 2-3 lánc az kész. A Dick Smith meg a JB Hifi a legnagyobbak, de mint az élelmiszerboltok esetében ez is relatív. Nem kell Media Markt nagyságú és választékú boltokra gondolni, ezek kábé akkorák mint egy CBA. Mindenből van két fajta azt legyél vele boldog, az is rohadt drága, egy router például kétszer annyi ezeknél, mintha megrendelném a netről.


Diszkontok

Ez egy érdekesebb típus, kicsit olyan mint egy százforintos bolt csak nagyobb. Van itt minden kajától a vécékeféig, viszont ugyanazok a márkák sokszor feleannyiért mint máshol, szóval ez nem rossz.


Na egyelőre ennyi, máshol még nem vettem semmit, azokról nem is tudok nyilatkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...