2010. augusztus 23., hétfő

Spitting


Ezúttal egy laza szösszenetre hívnám fel a figyelmet, mely minden buszban olvasható a vezetőülés mögötti falon. Ebből is látszik micsoda problémákkal szembesül nap mint nap az itteni BKV. A szöveg nem kiált műfordítóért, alant olvasható magyarul...


„A Transperth járművein a köpködés elfogadhatatlan. Az elkövetők elfogásának elősegítése érdekében járművezetőink most már DNS mintavételi eszközzel is el vannak látva.”
Hmmm. Ez biztos nem a sok kínainak meg koreainak szól, azok a fránya ausztrál nyugdíjasok köpködnek orrba-szájba. Azért kicsit el is gondolkodtam rajta, hogy menne ez a DNS dolog a gyakorlatban. Olyan apróságokkal mint „mivan ha van mintánk de nem tudjuk kié mert nincs az adatbázisban” most inkább nem foglalkozunk. Na tehát a történet fonalát ott vesszük fel, hogy:
„...így este hét felé John már nagyon unta a napot, csak arra tudott gondolni, hogy végre berakhassa a buszt a garázsba, és hazamehessen nézni valami tojáslabda meccset, mondjuk egy steak-sör kombó társaságában. Egy ideje már nem talált kihívást a buszvezetésben, gondolta is hogy kezdeni kéne valamit azzal az estin megszerzett bölcsész diplomával. Különösen utálta már naponta elmondani többszázszor hogy „Szívesen”, csakmert valamiért itt mindenki úgy érzi, hogy meg kell köszönje ha leszállhat a buszról. Meg az asszony is mindig pont valami körforgalomban hívja amit két kézzel se könnyű 80-nal bevenni...
De már közel a nap vége, le is parkolta a buszt a garázsban. Cuccok zsebre, épp zárná be előírásszerűen az ajtót, mikor véletlenül észrevesz egy feliratot a buszon. Basszus! – csapott a homlokára. Már megint elfelejtettem. Hogy rúgná tökön egy kenguru azt aki kitalálta ezt a marhaságot. Na mindegy, hamár benne van a szabályzatban, lehet figyelnek is, inkább nézzük meg, pár perc az egész. Vissza a buszba, előkotorni a felszerelést, gumikesztyű fel, UV lámpa bekapcsol és már megy is a testnedvkeresés. Amint ülésről-ülésre átvilágítja a buszt John próbálja felidézni a tavalyi csapatépítésen kapott alapfokú CSI képzésen hallottakat. Már akkor tudta, hogy egyszer még jó lesz valamire. Nem régóta van ez a cucc, talán ő lesz az első aki bevisz egy köpést. Á ott is van egy szép példány, pont az ülés alatt ahol egy órája az a rosszarcú jakuza ült. Hát vagy kínai, kitérdekel, ezek olyan egyformák. Jól belemerítette a vattás végű mintavételi pálcikát a csulába, majd azt beletette a zárható műanyag tasakba és már kész is volt. Többet nem vesződött vele, majd fölszárad reggelig. Biztos találna még párat, de már mindegy, van egy mintája, megcselekedte amit megkövetelt a haza. Gyorsan leadja a mintát a laborban (merthogy ilyen is biztos van a közlekedési vállalatnál) és részéről be van fejezve.
A reggeli hírekben fél füllel hallotta, hogy az elkövetőt a DNS-e alapján már el is fogták, a tudósítás szerint egy kisebb kommandó ütött rajta, előírásszerűen agyba-főbe verték, bár nem világos miért kellett ehhez egy komplett kínai büfét a földdel egyenlővé tenni. Úgy kell neki, gondolta John, ezek után merjen az én buszomban köpködni. Reflexből mondott még egy „szívesen”-t az éppen leszálló arab kinézetű faszinak, majd hazafias vigyor kíséretében elhagyta a megállót...”
The end.
Hihető, nem? Ez meg csak úgy, annyira nem tartozik a tárgyhoz:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...